whos.amung.us


123Friendster.Com

Reclame
Lasă un comentariu

12 comentarii

 1. Un şarpe mare şi rău s-a dus într-o zi la înţeleptul pădurii să-i ceară sfa­tul. „Nu ştiu ce-i cu mine, sunt atât de rău, încât îi omor pe toţi cei care mă enervează”, s-a plâns şar­pele. „Spune-mi ce să fac, fiindcă m-am hotărât să mă schimb”, l-a ru­gat el pe înţelept. „Ei, dacă te-ai ho­tărât, este îndeajuns. Fii bun cu toţi, orice ţi-ar spune sau ţi-ar face, acceptă”, l-a sfătuit înţeleptul. şar­pele a plecat fericit în pădure şi dornic să devină bun.

  De îndată ce şar­pele nu s-a mai repezit spre anima­lele pădurii să le sugrume, acestea au început să-l ia peste picior şi să-şi bată joc de el. Într-o zi, înţeleptul a ieşit la plimbare şi iată că a văzut cum iepuraşul tocmai îi agăţa pu­ternicului şarpe o tinichea de coadă, iar el accepta liniştit. Vulpea îl ridi­cu­liza, agăţându-i hârtii mototolite în jurul gâtului, iar şarpele accepta şi asta liniştit şi tăcut. Veveriţa sărea pe el şi-l împodobea cu crenguţe. Leul, ursul, fiecare alt animal al pă­du­rii îşi băteau joc de bunul şarpe când treceau pe lângă el. Bietul şar­pe ajunsese ca un pom de Crăciun din dorinţa de a fi bun. Când în­ţe­leptul a văzut una ca asta, s-a apro­piat de el şi i-a şoptit: „Dragă şarpe, eu ţi-am zis să accepţi ce-ţi fac ei şi să fii bun, adică să nu-i mai omori, dar n-am zis să nu-i mai sperii!”.

  În viaţa de zi cu zi ni se poate în­tâmpla şi nouă precum i s-a în­tâm­plat şarpelui; de îndată ce decidem să fim buni, alţii să ne cam ia de… proşti. Soluţia înţeleptului: „Nu-i distruge, dar un pic de sperie­tură potoleşte excesul de răutate şi con­fuzia pe care o fac oamenii între bunătate şi prostie”. Cu alte cuvinte, poartă-te cu oamenii ca şi cum ei ar fi nişte copii. Rămâi în decizia ta de a fi bun, căci asta-i ceea ce te du­ce pe calea dreaptă pe tine însuţi, dar prefă-te că nu eşti atât de bun încât să fii luat drept prost. Frica are şi ea rolul ei de „îndreptar” al conştiinţei primitive şi al comporta­mentului ce decurge din ea.

  Dacă iu­beşti pe cineva, îi accepţi şi-i tole­rezi inocenţa şi, adesea, chiar micile rău­tăţi sau devieri de comportament, se poate ca acest cineva să vrea tot mai mult, să ţi se urce în cap şi apoi să-ţi lege tinichele de coa­dă. Bunătatea nu-i prostie, cum ier­tarea nu presupune tolerarea şi ac­ceptarea aberaţiilor de atitudine şi comportament ale altora. Bună­ta­tea şi iertarea, toleranţa şi frumu­seţea sufletului se petrec în interior, devin componente ale conştiinţei şi ale sufletului tău.

  Prezenţa lor reală în tine te ghidează către atitudini educative în relaţiile cu cei din jur; dacă în conştiinţa lor bunătatea este egală cu prostia, ei se vor comporta precum animalele pădurii. În acest caz, un strop de frică educă pulsiunea şi tendinţele conştiinţei animale de a batjocori şi a lua peste picior bunătatea.

  Să apreciezi bunătatea altuia înseamnă să depăşeşti nivelul de conştiinţă al iepuraşului sau al vulpii din pădure. Să apreciezi bunătatea înseamnă să ai puterea interioară de a n-o confunda cu prostia. şi dacă alţii fac această confuzie, atunci frica devine un factor educativ. Este de dorit să ne ridicăm pe noi înşine din conştiinţa animală şi, în faţa bunătăţii, să-i mulţumim cerului pentru că există. şerpi capabili să te „distrugă” găsim la tot pasul, chiar dacă nu-i vorba aici doar de distrugere fizică. De şerpi răi ne putem lovi zi de zi, dar uneori ne putem întâlni şi cu şarpele Bun; să fim atenţi, să nu-i punem tinichele în coadă, căci acest comportament nu dovedeşte prostia şarpelui, cât limitarea existentă în propria noastră conştiinţă. Iisus ne spune într-o pildă aceeaşi poveste în forma aceasta: „Să nu dai mărgăritarele la porci, ca să nu se întoarcă spre tine şi să te rupă”.

  Deci ascunde frumuseţea, ascunde puţin bunătatea, dar rămâi frumos şi bun în tine. Arată-ţi bunătatea în faţa celor ce o pot percepe şi dă-le mărgăritare ce­lor ce le pot aprecia; iată o altă faţetă a aceleiaşi poveşti. Căci aceia ce nu văd bunătatea sau frumuseţea, îşi bat joc de tine sau se întorc împotriva ta, fără măcar să devină conş­tien­ţi de păcatele lor, adică de ni­ve­lul limitat al conştiinţei lor. La acel nivel, fii bun şi sperie-i puţin. Rămâi bun şi educă-i prin acel instrument accesibil conştiinţei lor. O femeie bătută constant de un bărbat violent nu trebuie să accepte violenţa băr­batului în numele bunătăţii ei. A accepta nu înseamnă a tolera abe­raţiile de comportament ale altora; acceptarea are loc în interior şi presupune iertare şi înţelegere a faptului că celălalt confundă bunătatea cu prostia ca o consecinţă a limitării existente în propria conştiinţă. Iar remediul pentru aceasta ne-a dat-o înţeleptul din poveste: „Prefă-te că eşti rău”.

  Răspunde
 2. CUM SE PUNE UN AVATAR

  -se intra la WORDPRESS.COM
  acolo in dreapta este un careu portocaliu si scrie SING UP NOW ,dati click acolo si va apare o pagina unde trebuie sa completati acele casute cu nume utilizator,parola si ce mai cere acolo
  -apoi la ,LEGAL FLOT SAM ,se bifeaza casuta unde scrie HOVE READ AND AGREE TO THE FASCINATING
  -se mai bifeaza JUST A USERNAME PLEASE
  -apoi se da click NEXT
  DUPA completarea celor de mai sus se va primi pe adresa email o confirmare de la wordpress ,trebuie sa dati click pe confirmare
  Dupa ce dati click pe confirmare se va deskide o pagina unde trebuie sa va logat cu numele de utilizator si parola care ati completat acel formular
  -dupa logare in stanga sus mergeti cu ,cursorul si se vede scris EDIT PROFILE ,dati click se va deskide MY GRAVATAR unde trebuie sa dati click pe CHANGE MY GRAVATAR ,selectezi si dai click pe browse si alegi o poza salvata in calculator
  dupa ce alegi poza ,dai click NEXT SI FINISH la urma
  dupa asta apare o pagina unde sant mai multe litere ,se da click numai pe litera G si se inkide pagina

  acestia sant pasii necesari ptr. a va skimba un AVATAR

  Răspunde
 3. CRONOBIOLOGIA

  Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre

  anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.

  ORA 6
  Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima.
  Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL si TIGARI.

  ORA 7
  Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut
  dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia.(un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)

  ORA 8
  Organismul tanjeste dupa “combustibil”.
  Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.

  ORA 9
  Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica.
  Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.

  ORA 10
  Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv.Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva
  e a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.

  ORA 11
  Organismul isi arde grasimile.
  Gurmanzii pot consuma orice( totusi, mai cu mila, va rog)dupa pofta inimii.
  Cu putin inaintea prânzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf.
  Evitati sa mergeti la unconsult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.

  ORA 12
  S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu
  este deloc în forma.
  Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise.( Aerisiti foarte bine incaperile.
  Rezultatul este benefic.Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.
  ORA 13
  Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI.Mancarea se serveste in liniste si armonie.

  ORA 14
  Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.
  ORA 15
  Creierul se pune din nou în miscare. Ne putem continua în forta activitatea.
  Atentia si puterea de concentrare sunt în forma maxima.
  Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
  ORA 16
  Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune.
  Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice.
  Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
  ORA 17
  Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.

  ORA 18
  Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei.
  Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere sau furie.
  ORA 19
  Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
  Ora 20
  Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.

  ORA 21
  Scade temperatura corpului si metabolismul.
  Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate.
  Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
  ORA 22
  Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
  ORA 23
  Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.
  Daca vrem sa fim frumoase, noi femeile, trebuie sa ne punem la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
  ORA 24
  Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza “ pentru maine”. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt în stare de inhibitie.

  ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila.

  Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala.
  Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra în memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.

  Imi doresc sa tineti cont de aceste indicatii. Incercati si vedeti ca viata va va fi din ce in ce mai frumoasa si voi mai sanatosi.
  Mai jos aveti o schema cu RITMURILE CEASULUI BIOLOGIC

  Ritmurile ceasului biologic:

  ORELE 23-01
  Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acestorgan, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.

  ORELE 01-03
  Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada.
  Ficatul şi vezica biliara fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.

  ORELE 03-05
  Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciţi sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta.

  ORELE 05-07
  Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada.
  Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei.
  Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.

  ORELE 07-09
  Incepe activitatea maxima a stomacului.
  Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.

  ORELE 09-11
  Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.Se recomanda consumul de fructe şi miere de albine(singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile).Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat!!!

  ORELE 11-13
  Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie
  multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.

  ORELE 13-15
  In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.

  ORELE 15-17
  Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide ( apa, ceaiuri ), şi activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.

  ORELE 17-19
  Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreunează activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanţi alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul.

  ORELE 19-21
  Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate
  oral, cat şi cele aplicate extern).

  ORELE 21-23
  Este perioada de activitate a meridianului
  Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).

  Răspunde
 4. Se spune ca daca vrei sa afli caracterul unei persoane, da-i cateva zile puterea de-a lua decizii. Atunci isi va arata adevarata fata. Abraham Lincoln definea caracterul ca pe un arbore, iar reputatia ca pe o umbra. „Umbra este ceea ce ne inchipuim noi ca este. Arborele este un lucru real.” Caracterul se mosteneste ereditar sau e modelat de experientele de viata? Nu stim, deocamdata. Studiul unor gemeni reprezinta cea mai buna metoda, sustin specialistii, de a distinge ceea ce e innascut de ceea ce invatam pe parcursul vietii. Mai ales cercetarile facute pe gemeni identici ofera informatii de-a dreptul tulburatoare.

  De ce suntem asa cum suntem?

  Printre oamenii de stiinta exista destule controverse, unii atribuind bagajului genetic cu care venim pe lume un rol important, altii accentuand importanta conditiilor externe. Raspunsul este, probabil, undeva pe la mijloc. Genetica pare-se ca ar avea partea ei de contributie, iar restul se datoreaza mediului inconjurator. Oricum, s-a progresat foarte mult. Astazi, se stie ca genele isi au partea lor de „vina” in ceea ce priveste caracterul unei persoane, dar ca nu intotdeauna se potriveste ceea ce am fost invatati sa fim, inca din momentul conceptiei, cu ceea ce suntem.

  Grupele sangvine si caracterul

  Desi descoperirea celor patru grupe sanguine umane este destul de recenta, pe la inceputul secolului al XX-lea, oamenii de stiinta aveau de mult o intuitie. Pe de o parte ca ar exista grupe sanguine proprii fiecarui individ, iar pe de alta parte existenta unei corelatii intre caracteristicile biologice si temperament, adica a comportamentului caracterologic. In urma multor cercetari, efectuate de-a lungul anilor, s-a ajuns la concluzia ca exista patru grupe sanguine, fiecare cu caracteristicile sale.

  Grupa 01 – numita si Melodica. Persoanele cu aceasta grupa de sange au excelente aptitudini de adaptare si usurinta in relatiile umane. Mereu orientate spre exterior si spre ceilalti, adica persoane extravertite. Le place competitia si lupta, dar fara brutalitati, excelenti observatori. Au o mare inteligenta practica, le place sa calatoreasca, dar activitatile lor se desfasoara mai ales in largime decat in profunzime. Pe ansamblu, manifesta o hiperadaptabilitate generala.

  Grupa AII – Armonica. Sunt firi introvertite, a caror energie afectiva si psihica este indreptata spre interior nu spre exterior. Comportamentul acestor persoane va fi marcat, mai ales, de rezerva. Au un simt ascutit al responsabilitatilor, iar in momentele critice nu se lasa coplesiti de greutati, reusind sa gaseasca mijloace pentru a iesi din impas.

  Grupa BIII – Ritmica. Este opusa armonicului. Comportamentul acestor oameni este dur, inflexibil, ceea ce nu-i impiedica sa cada, deseori, in ipohondrie, dand atentie marita micilor necazuri de sanatate. Aproape deloc adaptabili, pentru ca evolueaza in propriul lor ritm, fara a le pasa de lumea exterioara. Vor cauta cu pasiune adevarul, au simtul determinismului si al fatalitatii si abordeaza problemele intr-o maniera analitica. Nu se pot pune in locul altora.

  Grupa AB-IV – Complexa. Au caracteristici diferite fata de celelalte grupe. Bogati in resurse dar, in acelasi timp, sfasiati de tendinte contradictorii. Vor totul repede si deodata, fiind persoane destul de agitate. Schimbari permanente de planuri, rupturile subite de ritm ii fac, de cele mai multe ori, greu de suportat de catre cei din jur.
  Sunt doar cateva repere. Nicidecum aceste caracteristici nu schimba prea mult caracterul omului.

  Culoarea ochilor dezvaluie caracterul femeii?

  Frumusetea, misterul si stralucirea ochilor constituie arma de netagaduit a femeii. Japonezii considera ca in ochii omului este scris nu doar caracterul lui, ci si trecutul, prezentul si viitorul. Se spune ca femeile la care pupila nu atinge pleoapa inferioara, sunt mai agresive, mai rezistente si mai irascibile. Daca si dezvaluie caracterul? Cine stie, poate sa fim foarte atenti. Iata de pilda, se crede ca ochii albastri (foarte deschis) inseamna slabiciune; albastri intens – bunatate, blandete; albastri (inchis) – idei profunde; caprui – spirit viu; caprui galbenosi – talent; verzi – curaj; constanta; verzui galbui – perfidie; negri – viclenie, tenacitate. Cat adevar exista in aceste caracterizari, nu stim. Caracterul omului se lasa descoperit doar in momente limita.

  Răspunde
 5. SPERANTA
  Patru lumanari ardeau incetisor, si daca ascultai cu atentie puteai chiar sa le auzi vorbind:
  Prima a spus:
  -Eu sunt Linistea. In ziua de astazi oamenii au uitat ca pot face parte din viata lor…
  Flacara s-a micsorat din ce in ce mai mult si s-a stins.
  Apoi a vorbit cea de a doua:
  -Eu sunt Credinta. Oamenii spun ca pot sa traiasca foarte bine si fara mine, nu cred ca mai are vreun rost sa ard…
  Cand a terminat de vorbit, si aceasta s-a stins.
  -Eu sunt Iubirea, a spus cea de a treia. Nu mai am putere sa ard, oamenii ma dau la o parte ca pe un lucru fara valoare, ei uita sa-i iubeasca chiar si pe cei mai apropiati oameni din viata lor…
  O adiere blanda care trecea pe langa ea a stins-o fara sa vrea.
  Un copil a intrat in incaperea unde mai ardea o singura lumanare, si vazandu-le pe celelalte trei stinse, a inceput sa planga.
  -Voi ar trebui sa fiti mereu aprinse…
  Cea de a patra lumanare i-a soptit usor:
  -Nu-ti fie frica, atat timp cat eu ard, le putem reaprinde pe celelalte. Eu sunt Speranta!
  Cu ajutorul ei, copilul le-a reaprins si pe celelalte.
  Flacara Sperantei sa arda mereu in sufletu tau… pentru ca tu sa ai o viata plina de Liniste, Credinta si Iubire!
  Photobucket

  Răspunde
 6. Pilda olarului…
  Demult cand D-zeu mai unbla cu chip de om pe pamant incercand sa dea pilde bune copiilor sai,au fost trei mesteri olari care se intorceau de la targ.
  Si cum mergeau ei asa pe drumul de intoarcere spre casa prin padure se arat un mosneag batran in haine albe.
  – Buna, sa va fie inima, dragi mei,!le-a spus el.
  – Sa ai sanatate mosule,!Dar ce vand te aduce peaicea.
  Iaca aici imi traiesc batranetile, Dar vad ca sunteti mesteri olari , nu ati vrea sa ma ajutati la o treaba?
  Mi-e tare urat peaici si tare as vrea sa imi faceti niste copilasi mici si dragalasi din lut.
  -Doar atat?Ti-i facem cat ai bate din palme! bucurosi olari ca isi pot arata maiestria.
  Si mosul care pe semne ati inteles ca era Dumnezeu, ia poftit in curtea casei sale,unde le-a pregatit lutul si cele de trebuinta pt asi putea incepe munca,si olari incepusera munca.Intre timp Dumnezeu alaturi le-a facut o masa fastuasa cu diverse bunatati care mai de care.Unul dintre olari era mai lenej si cu o mana manca si cu una lucra.
  Dupa ce terminati va puteti pune sa serviti din bucatele pe care vi le-am pregatit cu mult drag,dupa care Batranelul a disparut.
  Olarul cel lacom de indata lasa munca si se apuca de mancare, numai ce copilasul lui prinsese forma.Al doilea olar mai lucra si el un pic si se alatura celui lacom sa ai tina companie.Numai cel de al treilea nu sa oprit pana nu si-a terminat treaba, intr-un tarziu termina si el .
  In acel moment sa afisat si batranelul in haine albe( Dumnezeu) si aprig ia certat pe cei doi.Iar celui harnic ia spus:
  -Cand zilele tale vor fi spre sfarsit luatevoi in inparatia mea ca drag imi esti ochilor mei.A fost o pilda pt parinti ca sa isi creasca copiii asemenea olarului cel harnic.
  Cititorule drag,TU, ce fel de olar esti ?

  Răspunde
 7. Exista o planta vindecatoare pentru fiecare nativ

  Semnul zodiacal sub care ne-am nascut nu ne spune doar cum o sa decurga ziua sau anul, ci el influenteaza chiar si sensibilitatile noastre de sanatate de pe parcursul intregii vieti. Si, cum planetele s-au „gandit” la toate, iata ca orice afectiune are un anumit leac naturist, dictat tot de el, astfel incat sa dea cele mai bune rezultate.

  GUVERNATI DE: Marte BOLI SPECIFICE: Marte guverneaza capul, inclusiv creierul. Totodata, planeta Marte este asociata cu fierul, de aceea ea influenteaza si sangele. Bolile specifice acestei zodii sunt depresiile, durerile de cap si problemele legate de circulatia sangelui.
  Leacul naturist: Paducelul. Aceasta planta face minuni in cazul Berbecului, calmandu-i starile de nervozitate si reglandu-i tensiunea arteriala.

  Guvernati DE: Venus
  BOLI SPECIFICE: Venus guverneaza gatul, limba, maxilarul, glanda tiroida, vertebrele cervicale si o parte a nervului optic. Taurii se imbolnavesc cel mai des de stomac, amigdalita, laringita, dar si de afectiuni genitale.Leacul naturist: Menta. Ea regleaza functiile intestinale, esterecomandata in afectiunile aparatului respirator, combate laringita sidurerile menstruale.

  GUVERNATI DE: Mercur BOLI SPECIFICE: Mercurul guverneaza plamanii, umerii, sternul si mainile. De aceea, bolile specifice sunt starile de anxietate, dureri ale umerilor si mainilor, nevralgiile intercostale, pneumoniile si virozele.
  Leacul naturist: Oregano. Este ideal in tratarea afectiunilor respiratorii, calmand tusea convulsiva si fluidificand secretiile bronhice. Este foarte bun si in tratarea reumatismului si a artrozelor.

  GUVERNAT DE: Luna
  BOLI SPECIFICE: Luna guverneaza plamanii si organele digestive. Nativul in Rac este predispus la boli de stomac, la constipatii si la o circulatie periferica deficitara.
  Leacul naturist: Tarhonul.
  Are actiune calmanta, diuretica, expectoranta, ceea ce se pliaza perfect pe predispozitiile Racului.

  GUVERNAT DE: Soare
  BOLI SPECIFICE: Soarele guverneaza inima, ochii, articulatiile si incheieturile, generand reumatisme cronice.
  Leacul naturist: Rostopasca. Planta reduce presiunea arteriala, combate angina pectorala, tahicardia, insuficienta cardiaca si artrita. Relaxeaza musculatura vaselor mari si coronare si este recomandata in tratarea bolilor de ochi.

  GUVERNATA DE: Mercurboli SPECIFICE: Problemele nativilor din zodia Fecioarei sunt de tract digestiv: asimilare intestinala, dureri abdominale, perturbariale tranzitului intestinal. Mai pot suferi de diabet si pancreatita.
  Leacul naturist: Rozmarinul. Utilizat de mii de ani in tratarea bolilor digestive, el are efect garantat in cazul acestor afectiuni.

  GUVERNATA DE: Venus.BOLI SPECIFICE: Venus guverneaza rinichii si vezica biliara,prostata si partea lombara a coloanei vertebrale. Balantele au tendinta de a retine toxinele, ceea ce duce la afectiuni renale.
  Leacul naturist: Ardeiul iute. Este excelent in tratarea diabetului, a afectiunilor prostatei si a tulburarilor digestive. Ardeii sunt foarte buni detoxifianti, avand proprietati antiseptice.

  GUVERNAT DE: Pluto si Marte BOLI SPECIFICE: Pluton guverneaza organele genitale, colonul si prostata. Nativii in Scorpion sunt predispusi la hemoroizi, hepatita, afectiuni ale organelor sexuale, migrene.
  Leacul naturist: Porumbarul. Are proprietati laxative, depurative, calmante in cazul durerilor de stomac, antiseptice si antiinflamatoare.

  GUVERNAT DE:
  Jupiter
  BOLI SPECIFICE: Jupiter are in vizor ficatul, vezica biliara, pancreasul, coapsele si circulatia arteriala. Sagetatorii sunt predispusi la obezitate, pancreatita si diabet, artroza lombara, precum si la afectiuni ale femurului.Leacul naturist: Scorusul. Aceasta planta este excelenta in combaterea aterosclerozei si spondilozei.

  GUVERNAT DE: Saturn
  BOLI SPECIFICE: Saturn guverneaza scheletul, cu precadere genunchii, pielea si dintii. Afectiunile hepatice, dermatitele, pancreatitele sunt bolile ce-i afecteaza cel mai des.
  Leacul naturist: Tataneasa. Planta are efecte antiinflamatoare, antioxidante si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Trateaza iritatiile pielii, calmeaza nevralgiile si ii ajuta pe Capricorni in lupta cu bolile aparatului digestiv.

  GUVERNATDE: Uranus
  BOLI SPECIFICE: Uranus guverneaza circulatia periferica, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal. De aceea, problemele de sanatate la care se pot astepta nativii in Varsator sunt de ordin nervos, precum depresiile, dar si varice si proasta circulatie sanguina.
  Leacul naturist: Valeriana. Este un calmant excelent pentru sistemul nervos si lupta impotriva depresiilor si a circulatiei proaste.

  Guvernati DE: Neptun
  BOLI SPECIFICE: Cei din zodia Pesti au probleme cu picioarele si mucoasele. De aceea, nativii sunt predispusi la tuberculoza, infectii virale si pneumonii.
  Leacul naturist: Teiul. Acesta are proprietati antiseptice si calmante pentru plamani, este un neurosedativ puternic si are si efect antiinflamator. Teiul poate trata cu succes bolile aparatului respirator, precum si starea de agitatie sau anxietatea.

  Răspunde
 8. Photobucket

  Ce semnificatie au florile ❓

  1 = Narcisa – Floarea Fertilitatii
  2 = Trandafir – Floarea Iubirii
  3 = Margareta – Floarea Candorii
  4 = Panseluta – Floarea Amintirilor
  5 = Bujor – Floarea Pasiunii
  6 = Crin – Floarea Sinceritatii
  7 = Lalea – Floarea Satisfactiei
  8 = Garoafa – Floarea Divina
  9 = Crizantema – Floarea Onoarei
  10. Frezie – Floarea Elegantei
  11. Zambila – Floarea Regretelor
  12. Liliac – Floarea Tineretii
  13.Orhidee: frumusete
  14.Ghiocel: prieten la nevoie
  15.Gladiole: florile gladiatorilor, sinceritate
  16.Floarea soarelui: a castiga dragostea cuiva

  Garoafele sunt unele dintre cele mai populare flori din intreaga lume, mai ales ca pe piata se gasesc garoafe de diferite forme si culori. Garoafele simbolizeaza dragostea si admiratia.

  Gerbera este o optiune excelenta pentru persoanele care doresc sa transmita mesaje pozitive si vesele. Semnificatiile traditionale pentru gerbera sunt frumusetea, inocenta, bucuria si afectiunea.

  Irisii, flori delicate si extrem de frumoase, simbolizeaza credinta, increderea, sinceritatea, dinamismul si intelepciunea.

  Orhideele, flori exotice, tropicale, speciale si sensibile, reprezinta frumusetea delicata, raritatea, unicitatea si rafinamentul.

  Crinii peruvieni, numiti si Alstroemeria, seamana foarte mult cu speciile de crini de mici dimensiuni, insa au si propriile caracteristici, care ii fac sa iasa in fata comparativ cu restul varietatilor. Crinii peruvieni sunt excelenti daca vrei sa transmiti sentimente cum ar fi prietenia si devotamentul.

  Trandafirul este asociat cu dragostea, admiratia si aprecierea. Nici o alta floare nu a fost atat de celebrata si iubita, iar trandafirul detine recordul absolut la vanzari, in special in preajma sarbatorilor Sfantul Valentin si Dragobete.

  Floarea-soarelui, cu petalele sale mari si de un galben placut, se aseamana izbitor cu soarele, ceea ce i-a inspirat si numele.

  Mai mult decat atat, floarea-soarelui isi indreapta „chipul” in directia soarelui, pe tot parcursul zilei. Aceasta floare simbolizeaza adoratia, apropierea, intimitatea si longevitatea, stralucirea si generozitatea.

  Lalelele sunt optiuni ideale pentru a transmite aprecierea pentru eleganta, gratia si diplomatia unei persoane. Desi este cultivata la scara larga, imaginea asociata lalelelor este Olanda.

  Semnificatia culorilor florilor

  Trandafirii rosii transmit dragostea, frumusetea, curajul, respectul si pasiunea, trandafirii roz fericirea, aprecierea, recunostinta, compatimirea si admiratia, trandafirii galbeni prietenia, bucuria, incantarea si promisiunea unui nou inceput, iar cei albi inocenta si puritatea.

  Garoafa rosie transmite urmatorul mesaj „Inima mea tanjeste dupa tine”, garoafa roz
  „N-am sa te uit niciodata”, iar cea alba „Esti dulce si draguta”.

  Crizantema rosie este mesagera unei declaratii de iubire, cea alba este o solie a adevarului, iar cea galbena a iubirii neimpartasite.

  Liliacul alb este semnul tineretii si al frumusetii, liliacul roz al prosperitatii, iar cel mov este semnul unui inceput de dragoste.

  Laleaua rosie este simbolul dragostei, iar cea galbena inseamna stralucirea in viata.

  Semnificatia numarului de flori primite

  Daca cineva iti daruieste o floare, trei sau cinci, vrea sa-ti declare ca esti singura persoana din viata lui, ca sunteti perfect compatibili si ca te iubeste ca in prima zi.

  Daca primesti noua flori inseamna ca esti atragatoare, iar daca o sa primesti un numar de sapte flori, inseamna ca se declara pe veci al tau.

  Atunci cand o sa primesti intre unsprezece si douazeci si cinci de flori ti se face o marturisire de dragoste.

  In cazul in care o sa primesti intre douazeci si cinci si cincizeci si unu de flori, orice dubiu in ceea ce priveste dragostea lui pentru tine ar trebui sa dispara.

  Ingrijirea florilor

  Pentru a pastra cat mai mult florile primite si pentru a va bucura cat mai mult de ele, puneti-le provizoriu, asa impachetate cum sunt, in apa, intr-o vaza curata, destul de adanca si larga. Astfel, florile pot respira in voie.

  Este recomandabil ca apa sa fie la temperatura camerei si sa adaugati un plic de conservant, putin zahar, o jumatate de aspirina sau trei – patru picaturi de acid boric.

  Apa din vaza trebuie sa fie mai rece la florile care infloresc primavara. Daca florile sunt un pic ofilite, puneti-le in apa calduta pana isi revin, dupa care schimbati apa cu una proaspata.

  Pentru a preveni formarea bacteriilor, toata verdeata aflata sub nivelul apei trebuie indepartata.

  Folosind un cutit foarte ascutit, taiati oblic circa 2.5 centimetri din acestea. Nu folositi foarfeca, nu rupeti tijele florilor si nu indepartati coaja de pe tija pentru ca scurtati viata florii.

  Asezati vaza intr-un loc racoros din camera, ferit de surse de caldura sau de ventilatie si schimbati zilnic apa din glastra.

  Dupa doua – trei zile tijele se scurteaza din nou cu 2 – 2.5 centimetri, iar portiunile uscate sau ofilite se indeparteaza.

  Cand trandafirii s-au ofilit prea repede, se cufunda complet intr-un recipient cu apa si se lasa cel putin o ora sau mai mult, pana isi revin. Scurtati-le tijele si puneti-i, din nou, in vaza.

  Cand se ofera florile

  Florile se ofera cu ocazii diferite: la intampinarea unor oaspeti importanti, la sarbatorirea unor persoane cu ocazia unor evenimente fericite din viata acestora, la vizitarea unui bolnav aflat la spital, daca nu exista restrictii medicale in aceasta privinta, la incheierea unui spectacol pentru a exprima admiratia fata de prestatia
  unor artisti, la vernisajul unei expozitii sau in cazul in care participati la ceremonii funerare.

  In relatia de cuplu, nu trebuie sa existe o ocazie speciala pentru a oferi flori. Ele transmit ideea „m-am gandit azi la tine” si pot aduce un zambet pe buzele oricui.

  De asemenea, nu trebuie sa existe ocazii speciale pentru a oferi flori mamei, surorii sau prietenei celei mai bune deoarece prin acest mic gest ele se vor simti mai apreciate.

  La noi in tara se ofera florile in numar impar (exceptie facand ceremoniile funerare), iar acestea nu trebuie sa fie ambalate.

  Parerea majoritara este ca destinatarii florilor trebuie sa fie exclusiv de sex feminin, dar se pot oferi si barbatilor in cazul in care acestia se afla internati in spital.

  Barbatii mai pot primi flori cand este vorba despre vizite ale unor personalitati, despre omagierea unor artisti sau cu ocazia sarbatoririi unor evenimente importante.

  Florile oferite barbatilor sunt, de obicei, de culoare alba, albul semnificand puritatea si eleganta.

  Răspunde
 9. ~ In oglinda ~

  Ati stat vreodata in fata unei oglinzi,si privind in ea,sa incercati sa va imaginati ce ar spune accea despre voi insiva?Cum ar fi ca acea oglinda sa vorbeasca in locul ratiunii si sa va astearna in fata ochilor filmul ascuns al trairilor interioare de care singuri nu v-ati dat seama?Sigur,daca s-ar intampla asta multi ar inebuni,neputand accepta tot ce li s-ar spune.Stim ca de aceea mintea noastra nici nu retine tot,ci trece multe lucruri in uitare:dureri,sentimente,trairi etc..

  Oare suntem ceea ce gandim? Parerile noastre ne alcatuiesc, cum niste placute, suruburi si mecanisme alcatuiesc un utilaj ?

  Are si aceasta teorie partea ei de adevar.Uneori e de ajuns sa asculti pe cineva cum, si ce spune despre altii ca sa intelegi cine este. Parerile unui om despre altii sunt, de fapt, parerile acelui om despre sine, mascate, desigur, de cenzura proprie, in pareri despre ceilalti.

  Poti vedea zilnic oameni care vad in jur numai rautate, minciuni, conspiratii, jeg, inselatorii si, desigur, oameni impacati, care par rupti de realitate, care cred ca lumea in care traiesc e o lume sigura, ca ceilalti merita un milion de sanse, ca toti gresim, ca oamenii pot evolua, ca bunatatea va invinge etc.

  Sau oameni care nu pot primi sfaturi,desi un sfat este gratis si-ti poate fi si de folos.

  Binenteles, intodeauna, vor cauta o legitimare a refuzului lor: « Nu primesc sfaturi de la tine !…, Viata ta e un dezastru !…, De ce nu-ti pastrezi sfaturile pentru tine ?! etc ». Stiu, sunt cazuri in care cei care procedeaza asa au perfecta dreptate. Dar, daca suntem atenti, vom observa ca sunt si cazuri in care cei ce spun asta refuza sfaturile in general, fac criza de nervi cand le primesc. Nu au rabdare sa fie intrerupti, nu au rabdare sa fie corectati, innebunesc la gandul ca aranjamentul lor interior ar putea fi modificat, alterat, pus in discutie, pentru ca asta e tot ce au si altceva sunt incapabili sau refuza sa construiasca. Sunt genul de oameni care primesc sfaturi numai daca au un interes, daca persoana care se erijaza in sfatuitor ii poate ajuta cu ceva, le poate obtine ceva, daca sfaturile concorda cu ei si cu parerile lor despre viata, daca sfaturile par magulitoare la adresa lor si daca nu-i obliga sa se schimbe.

  Mai sunt si acei oameni care urasc, reflex, tot ceea ce spun altii. Nu au rabdare sa asculte, nu se pot concentra, a doua sau a treia fraza imediat ii scoate din minti, intr-un fel, monstruos, cuvintele devin o amenintare la adresa lor, au impresia ca se imbolnavesc daca mai asculta, ca cel care spune lucruri vrea sa le faca rau, in urma discutiei, vorbitorul devine dusmanul lor, se tem sa-l mai reintalneasca, sa-l mai asculte…orice fraza care ar mai veni de la acesta, intamplator, in timp, le sesizeaza toate instantele de aparare, aproape orice cuvant ii determina sa imbrace scuturi impenetrabile de protectie, sunt aproape tentati sa-si duca mainile la urechi, pentru a nu mai auzi nimic.

  Frapanta este ura acestora fata de vorbitor si certitudinea ca acesta este dusmanul lor. In cazurile in care incerci sa intervii, atragi aceeasi ura asupra ta,uneori, de la prima interventie, alteori, doar putin mai tarziu. De ce oamenii nu pot asculta detasati pareri, fraze, cuvinte, sugestii, fara sa se idendifice cu acestea, fara sa vada sensuri ascunse sau intentia expresa a acestora de-a le face rau ?!

  In psihologie, se spune ca diferenta dintre omul normal si omul cu probleme nu este de ordin calitativ, ci de ordin cantitativ. Adica, bazal, calitativ, suntem toti cam la fel, toti suntem furiosi, nevrozati, nemultumiti, ne simtim persecutati, avem o anumita cantitate de paranoia, refuzam sa auzim lucruri, sa primim sfaturi, avem impresia ca ni se vrea raul sau chiar ni se face etc, dar, evident, depinde de cantitatea in care percepem, simtim si manifestam toate acestea.Prin carti, am citit ca la omul normal conflictul psihic se manifesta prin disconfort, la omul cu probleme prin simtom, iar la artist prin opere de arta.

  Ce fac, insa, cei care au probleme si nu stiu ca au probleme ?Ii vezi in jurul tau, sunt convinsi ca toata lumea are probleme, numai ei, nu. Ei sunt singurii care vad lucrurile cum trebuie, care sunt sanatosi la cap, logici, coerenti si au dreptate. Ceilalti ii innebunesc si ceilalti trebuie sa se schimbe ! Vor fi de acord cu ei, numai daca acestia se vor schimba. Cum ii convingi pe acestia ca au o problema si schimbarea ar trebui sa inceapa cu ei, de la ei si pentru a le fi lor bine ? Stim ca recunoasterea unei probleme inseamna drum lung parcurs in rezolvarea problemei, dar mai stim si ca exista rezistenta in a recunoste existenta problemei si, uneori, refuz total.

  Intorcandu-ma spre inceputul postarii mele,se intampla sa gasim in viata oameni care iti vorbesc frumos,si totusi in vorba lor sa simti altceva decat sinceritate,sunt oameni care de fapt isi ascund frustrarile si complexele de inferioritate,au o problema,deci nu te supara pe ei,asa cum nu poti fi suparat pe un om bolnav.Poate uneori crezi ca cel ce ti-a raspuns “mai dur”are o problema cu tine..in realitate nu este asa,problema nu esti tu,ci lumea lui interioara,trairile si refularile proprii,de aceea,fii bun mai departe,si nu te impiedica de astfel de atitudini.

  Privesete-n oglinda si incearca sa vezi ca toti oamenii sunt buni si sinceri,ca tot ce vezi e creatia lui Allah,roaga-te pentru ca gandurile tale sa-ti dea intentii bune,si raporteaza-ti actiunile doar la Allah.Oare cum ai vorbi in fata oglinzii despre altii?Si daca ai trage linie la ce-ai spus,si te-ai caracteriza in functie de vorbele tale,crezi ca ti-ar placea ce ai afla despre tine?

  InshAllah ca tuturor sa ne placa…

  Un filosof spunea :” Ceea ce exista in tine exista pretudindeni, ceea ce nu exista in tine nu exista niciunde ! Cand spunem altora cuvinte oribile si ii tratam ca pe scursuri umane, poate, ar fi bine sa ne uitam in noi ! Sa ne intrebam : « De ce ma urasc atat de mult ?! »

  Răspunde
 10. În prima zi, Dumnezeu a creat câinele şi i-a zis:
  “În fiecare zi să stai în uşa casei şi să latri la oricine intră în casă sau trece prin faţa ei . Pentru asta îţi
  dau 20 de ani de viaţă.”
  Câinele a răspuns :”E prea mult timp pentru a sta şi a lătra. Ce-ar fi să-mi dai doar zece ani şi să-i păstrezi pe
  ceilalti zece?”
  Şi Dumnezeu a fost de acord.

  A doua zi, Dumnezeu a creat maimuţa şi i-a zis:
  “Înveseleşte-i pe oameni cu maimuţărelile tale şi fă-i să râdă. Pentru asta îţi dau o viaţă de 20 de ani.”
  Maimuţa a zis:”Să mă maimuţăresc 20 de ani? Asta-i destul de mult ! Ce-ar fi să-ţi dau 10 ani înapoi cum a făcut şi câinele ?”
  Şi Dumnezeu a fost de acord.

  A treia zi, D-zeu a creat vita şi i-a zis:
  “Tu să mergi toată ziua pe câmp cu ţăranul, să suferi de arşiţa soarelui, să ai viţei şi să dai lapte să poţi
  întreţine familia ţăranului. Pentru asta îţi dau 60 de ani de viaţă.”
  Vita a răspuns:” Asta e o viaţă destul de grea, şi tu vrei ca eu să
  trăiesc 60 de ani? Ce-ar fi să păstrez 20 şi să-ţi înapoiez 40?”
  Şi Dumnezeu a acceptat şi de această dată.

  În ziua a patra, Dumnezeu l-a creat pe om şi i-a zis:
  “Mănâncă, dormi, căsătoreşte-te şi bucură-te de viaţă. Pentru asta îti dau 20 de ani.”
  Dar omul a zis:” Numai 20 de ani ? Este posibil să-mi dai mie cei 20 de ani ai mei, cei 40 pe care ţi i-a înapoiat
  vita, cei 10 de la maimuţă şi 10 de la câine, pentru a avea o viaţă de 80 de ani ?”
  “Sigur !” a zis Dumnezeu,”tu ai cerut-o! ”

  Acesta este deci motivul pentru care în primii 20 de ani mâncăm,
  dormim, ne jucăm şi ne distrăm. Următorii 40 de ani muncim ca vitele în
  soare ca să ne întreţinem familiile. După care ne maimuţărim timp 10 ani
  ca să ne bucurăm nepoţii.
  Iar, ultimii 10 ani îi petrecem pe prispa casei lătrând la toată lumea .

  Răspunde
  1. photo 152ylacramioare.png

   Pe aceasta pagina ne informam doar, fara comentarii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: